13-7-2024

13-7-2024

Geplaatst op: 13 juli 2024

Damwald 07.00 uur : Vandaag kunnen we in theorie duiven thuis krijgen van drie vluchten : de fondduiven (129-ca679km) staan in het franse Saulieu , de vitesseduiven (243) staan inmiddels in Luyksgestel (ca228km), en gisteren zijn 851 jonge duiven vertrokken naar Duiven , ca 146km , voor hun eerste wedvlucht. Helaas lijkt het erop dat ze meteen goed aan de mand kunnen wennen, en zullen we moeten afwachten hoe het weer zich ontwikkeld, vooralsnog ziet het er niet gunstig uit.

Vroeger zaten we op zo’n dag ieder uur stijf voor de radio om de lossingsberichten, welke meestal door Wim Bosboom werden voorgelezen , te beluisteren, later draaiden we onze vingers stijf op de telefoon voor het antwoordapparaat, daarna kwam teletekst, en nu zitten we achter de computer of met de telefoon in de hand te wachten op een bericht/appje. Het zitten wachten op een bericht is nog steeds hetzelfde, en ook vroeger zullen we wel eens slecht weer hebben gehad.

07.45 uur : in Damwald breekt de lucht en komen er een paar blauwe plekken te voorschijn, op de lossingsplaatsen en vlieglijn is het nog te slecht om te kunnen lossen, nader bericht wordt verwacht om 09.00 uur.

09.00 uur : het breken van de lucht in Damwald was van korte duur en wellicht ook een beetje (valse) hoop, inmiddels is het ook hier weer zwaar bewolkt en heb je het idee dat het ieder moment kan beginnen te regenen.

Op de site van de duivensport nog geen enkele lossing , sector 1B Issoudun is uitgesteld naar morgen.

Update 09:15 uur: op de vlieglijn nog geen verbetering. Nader bericht om 11 uur.

Sector 2 heeft de fondvlucht ook uitgesteld naar morgen

was het weer maar overal zo als in Saulieu (ca 09.00 uur) :

10.00 uur ; de fondvlucht Saulieu wordt uitgesteld naar morgen. Gelukkig heeft Frankrijk dit jaar toestemming gegeven om te lossen op 14 juli, voor hun is dat hun nationale feestdag.

Inmiddels staan de bloemen voor de winnaars klaar , dit keer geen bosje bloemen maar een hortensia , dy kinne tenminste in wike stean blieuwe

Tot gisteravond konden de duiven voor de BDA-Derby worden opgegeven , deze wordt gehouden op de 3e vlucht met de jonge duiven. In totaal 389 duiven doen hier aan mee.

Komen de jonge duiven nog los , dan hebben we vandaag de Tamme Posthumus vlucht , Tamme, bekend als eerste voorzitter van onze vereniging , maar  ook bekend als bestuurder van het rayon, organisator van veel tentoonstellingen, barman, poelier , drager bij begrafenissen, daf-coureur, en zelfs voetbalcoach van het sterrenelftal van de BDA, hier staat hij rechts boven op de foto voor een wedstrijd tegen VCR :

Update 12:40 uur: De omstandigheden zijn nog niet voldoende om te kunnen lossen. Nader bericht om circa 14 uur.

In Damwald lijkt het inmiddels mooi vliegweer , hopelijk zet dat snel door naar de rest van Nederland , zodat de duiven vandaag toch nog een eerlijke kans krijgen hun hok te bereiken.

Update 13:53 uur: De vitesse duiven in Luyksgestel worden om 14:15 uur gelost. In ieder geval vandaag een vlucht , iedereen heel veel succes, vanavond zijn de vitesse hok en duifkampioenen bekend.

Nu nog afwachten wat er met de jonge duiven gebeurt

15.00 uur :  inmiddels heeft het mooie vliegweer in Damwald plaats gemaakt voor een mooi buitje voor de tuin, en is de vlucht voor de jonge duiven uitgesteld naar morgen.

Vanavond dus alleen klokafslaan voor de vitesse, hopelijk verloopt die vlucht goed.